Šesto predavanje i simulacija decembarskog kampa

Šesto predavanje i simulacija decembarskog kampa

Prva online nedelja predavanja je za nama. Imali smo priliku da čujemo razne predavače koji su prenosili svoje znanje na razne teme.

Prvo predavanje dalo nam je uvid u Scrum i kako to funkcioniše najpopularniji frejmvork za rad u softverskim kompanijama trenutno. Milan je u drugom predavanju pričao o dobrim i lošim praksama generalno u programiranju. Treće predavanje dalo nam je generalni pregled JavaScript programskog jezika. Malo naprednija tema, šta je to OOP, kako objektno programiranje funkcioniše i koje su prednosti, mogli smo da čujemo od Ivana u četvrtom predavanju. Poslednje peto predavanje prošle nedelje rezervisano je za WordPress, Vuk nam je pokazao kako možemo da podignemo svoj blog za tačno jedan sat.

U drugoj nedelji online sesija, fokusiraćemo se na teme koje će se obrađivati na samom kampu. Ovim predavanjima ćemo odraditi mini simulaciju šta vas sve čeka u decembru. Sve ove teme će biti detaljno obrađene na kampu koji nam tek predstoji sa predavačima.

  • Raspored za drugu nedelju je sledeći:
  • Šesto predavanje – Ivana Miličić – Pripremanje Photoshop fajlova za HTML/CSS development
  • Sedmo predavanje – Vedran Opačić – Osnove HTML-a i CSS-a
  • Osmo predavanje – Aleksandra Ninković – UX/UI
  • Deveto predavanje – Aleksandar Stevanović – Uvod u PHP programiranje
  • Osnivači Web Bootcamp-a – uživo odgovaranje na pitanja

Drugu nedelju započinjemo gostujućim predavanjem iz Zagreba. Kompanija Toptal, koja pored kompanije Microsoft i kompanije Infostud, podržava ovogodišnji kamp pomogla nam je da pronađemo šestog predavača.
Ivana Miličić pričaće nam o tome kako pripremiti fajlove koje nam dizajner pošalje, šta je sve to potrebno uraditi da bi se pripremili kako bi moglo da se krene nakon toga u HTML i CSS programiranje. Nakon predavanja Ivana će uživo odgovarati na pitanja putem Facebook uključenja.

Video će biti dostupan u 20h.

Srećan početak druge online nedelje :).

 

 

Odgovori na pitanja:

  • Dunja

    Svaka čast Ivani na ovom predavanju, jako korisno, hvala!